Samsung Galaxy Z Flip 6 vs Z Flip 5: de 5 grootste verschillen (2024)

Na maanden van geruchten heeft Samsung zijn nieuwste klaptelefoon gelanceerd. Ben je benieuwd naar de verschillen met zijn voorganger? We zetten ze op een rij in deze Samsung Galaxy Z Flip 6 vs Z Flip 5-vergelijking!

Lees verder na de advertentie.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op 10 juli was het eindelijk zover: toen hield Samsung zijn Galaxy Unpacked-evenement in Parijs, waar het bedrijf onder meer de Galaxy Z Flip 6 aankondigde. Deze smartphone is met een adviesprijs van 1199 euro net zo duur als zijn voorganger, de Z Flip 5, vorig jaar. Dat oudere toestel haal je nu echter voor minder dan 750 euro in huis.

Dat is natuurlijk een flink prijsverschil. Is de nieuwe Flip dat waard? We lopen de grootste verschillen met je langs in onze Samsung Galaxy Z Flip 6 vs Z Flip 5-vergelijking. Lees gauw verder!

1. Industrieel en sterker ontwerp

Als je de Galaxy Z Flip 6 in handen hebt, zal je opvallen dat hij er iets anders uitziet. Net als de Galaxy S24-smartphones zijn de randen dit keer helemaal plat, wat voor een industrieel uiterlijk zorgt. De rechte lijnen en subtielere rondingen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe Flip fijner in de hand ligt. Daarnaast is de afwerking mat in plaats van glanzend.

Ook heeft Samsung de bouwkwaliteit verder verbeterd. Het scherm beschikt over een verstevigde vouwrand, die je beschermt tegen externe schokken. Daarnaast maakt men gebruik van sterker aluminium en zorgt het laagje Gorilla Glass Victus 2 ervoor dat het glas niet snel beschadigt.

2. Snellere hardware, grotere accu

Uiteraard draait de Flip 6 op een nieuwere processor. Het gaat om de Snapdragon 8 Gen 3-chip, die we kennen van de Samsung Galaxy S24 Ultra. Die is een stukje sneller en efficiënter dan de Snapdragon 8 Gen 2 uit de vorige Flip. Dat verschil zal je in de praktijk niet direct opvallen, want dat was ook al een rap beestje.

Wel tof is dat Samsung voor het eerst een zogeheten vapor chamber in de Flip heeft gebouwd. Die zorgt ervoor dat warmte beter wordt afgevoerd en je dus langer kunt gamen zonder dat het toestel oververhit raakt. Ook zit er voor het eerst 12GB werkgeheugen in het toestel in plaats van 8. Daardoor moet multitasken soepeler verlopen. Je kiest net als vorig jaar uit 256 of 512GB opslag.

We hadden in onze review van de Flip 5 weinig te klagen over de accuduur. Toch heeft Samsung de batterij vergroot van 3700 naar 4000 mAh. Daardoor moet je in theorie nog langer met de smartphone kunnen doen. Helaas blijft de oplaadsnelheid een pijnpunt. Die ligt nog steeds op een magere 25 watt en dat valt anno 2024 tegen.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

3. Vernieuwde camera’s

Generaties lang beschikten de Flips over twee 12 megapixel-camera’s. Daar komt nu eindelijk verandering in. De hoofdcamera van de Flip 6 heeft een resolutie van 50 megapixel. Vermoedelijk gaat het om de camera van de Galaxy S24. Aan de 12 megapixel-groothoeklens is niet gesleuteld en een telelens ontbreekt nog altijd. Je selfies houden een resolutie van 10 megapixel.

Samsung biedt wel een aantal nieuwe (AI)-functies aan, zoals AutoZoom. Die bepaalt automatisch het onderwerp van een foto en past de compositie daar zelf op aan. Mogelijk gaat dat wel ten koste van de beeldkwaliteit, maar dat zullen we moeten testen.

4. Feller scherm

Aan het formaat van de schermen van de Samsung Galaxy Z Flip 6 verandert niets. Aan de buitenkant vinden we weer een 3,4 inch-oled-display met een resolutie van 720 bij 748 pixels.

Daarop check je je notificaties, en antwoord je met behulp van AI snel op je berichten. Ook gebruik je het scherm voor selfies met de genoemde camera’s.

Het scherm aan de binnenzijde is, eenmaal opengeklapt, met 6,7 inch net zo groot als een gemiddelde normale smartphone. De resolutie bedraagt weer 2640 bij 1080 pixels en de ververssnelheid ligt op 120Hz voor soepele beelden.

Tot zover niets nieuws, maar dit scherm haalt wel een fors hogere helderheid dan vorig jaar: 2600 nits in plaats van 1750 nits. Daardoor kun je het gemakkelijker aflezen in de zon.

5. Langere ondersteuning

De Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt vanaf de release vier grote Android-updates en vijf jaar lang beveiligingspatches. Samsung heeft zijn updatebeleid voor high-end smartphones inmiddels flink verbeterd.

De Flip 6 wordt maar liefst zeven jaar ondersteund. Dat geldt zowel voor nieuwe versies en functies van Android als voor de beveiligingspatches. Als je lang met je smartphone wil doen, kan dat een belangrijke reden zijn om voor de Galaxy Z Flip 6 te kiezen.

Binnenkort lees je op Android Planet een uitgebreide review van de Samsung Galaxy Z Flip 6. Houd ons dus goed in de gaten. We praten je viaonze appennieuwsbriefbij over de laatste ontwikkelingen. Volg ons ook opWhatsApp,Google Nieuws,Facebook,InstagramenX.

Lees het laatste nieuws over Samsung:

  • ‘Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt groter scherm met dunnere randen’ (21 aug)
  • Dit is de Galaxy A06: spotgoedkope Samsung-smartphone (17 aug)
  • Krijgt jouw telefoon een Android-update? Check het in ons overzicht – week 33 (16 aug)
  • Samsung Galaxy A-telefoons krijgen deze handige zoekfunctie (15 aug)
  • ‘Deze twee Samsung-smartphones verschijnen nog later dit jaar’ (14 aug)

Dit maandthema wordt gesponsord doorKPN. KPN heeft geen invloed op de inhoud van de artikelen die we publiceren.

Steun Android Planet

Je gebruikt een adblocker. Dat vinden we jammer, want advertenties hebben we nodig om onze artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Samsung Galaxy Z Flip 6 vs Z Flip 5: de 5 grootste verschillen (2024)
Top Articles
Craigslist Pennsylvania Poconos
Blackstone Launchpad Ucf
Jordanbush Only Fans
Main Moon Ilion Menu
Dricxzyoki
Algebra Calculator Mathway
Plaza Nails Clifton
What Happened To Dr Ray On Dr Pol
Gabrielle Abbate Obituary
Corpse Bride Soap2Day
Scentsy Dashboard Log In
Valentina Gonzalez Leaked Videos And Images - EroThots
Https://Gw.mybeacon.its.state.nc.us/App
Industry Talk: Im Gespräch mit den Machern von Magicseaweed
Colts Snap Counts
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Rachel Griffin Bikini
Barber Gym Quantico Hours
Dragonvale Valor Dragon
Gotcha Rva 2022
Sandals Travel Agent Login
Https E22 Ultipro Com Login Aspx
Albert Einstein Sdn 2023
Creed 3 Showtimes Near Island 16 Cinema De Lux
Bayard Martensen
Sandals Travel Agent Login
N.J. Hogenkamp Sons Funeral Home | Saint Henry, Ohio
Transformers Movie Wiki
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Tamilrockers Movies 2023 Download
Craigslist Org Sf
Vitals, jeden Tag besser | Vitals Nahrungsergänzungsmittel
What Are Digital Kitchens & How Can They Work for Foodservice
Studio 22 Nashville Review
Soulstone Survivors Igg
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
Leena Snoubar Net Worth
Download Diablo 2 From Blizzard
Immobiliare di Felice| Appartamento | Appartamento in vendita Porto San
Www Craigslist Com Atlanta Ga
Free Crossword Puzzles | BestCrosswords.com
2024-09-13 | Iveda Solutions, Inc. Announces Reverse Stock Split to be Effective September 17, 2024; Publicly Traded Warrant Adjustment | NDAQ:IVDA | Press Release
Po Box 101584 Nashville Tn
Avance Primary Care Morrisville
Interminable Rooms
Graduation Requirements
5103 Liberty Ave, North Bergen, NJ 07047 - MLS 240018284 - Coldwell Banker
9294027542
Washington Craigslist Housing
Craigslist Anc Ak
Game Akin To Bingo Nyt
Nfl Espn Expert Picks 2023
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 6005

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.